Recept: Vega bolognese

12-01-2018 | 17:00 | Bron: Metronieuws.nl

Vega bolognese   Door in plaats van gehakt linzen te gebruiken, krijg je behalve koper ook eiwitten en een hoop extra vezels binnen – maar je hebt een minder vette saus dan de standaard bolognese! Voor 6 personen: 1 uur en 15 minuten 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 grote rode uien 2 tenen knoflook 2 wortels 2 stengels bleekselderij 2 takjes verse rozemarijn Olijfolie 1 vers laurierblad 100 milliliter chianti 1 blik groene linzen (400 g) 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g) 450 gram volkorenspaghetti ½ bosje bladpeterselie (15 g) 100 gram Parmezaanse kaas Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje kokend water. Pel de uien en knoflook, schil de wortels en maak de bleekselderij schoon. Hak...

 

 

Lees het hele artikel op Metronieuws.nl »